Zonnepanelen

Boon Agrosystems > Catalogus > Zonnepanelen

Sinds 2008 – Sinds 2008 is Boon Agrosystems actief als leverancier en installateur van zonnepanelen, een duurzame en financieel aantrekkelijke wijze van energievoorziening. Net als bij onze andere activiteiten richten we ons voornamelijk op de agrarische sector.

Energie-advies – Om alle agrarische activiteiten gaande te houden is veel energie nodig. Dat ziet u terug in hoge bedragen op de energierekening. Is het mogelijk deze terugkerende kostenpost te reduceren? Regelmatig wel, is onze ervaring. Kosteloos biedt Boon Agrosystems ondernemers daarom een energie-advies. We kijken naar het energieverbruik. Waar liggen kansen om dit terug te dringen? Vaak is het ook mogelijk elders energie goedkoper af te nemen. In een gesprek zullen ook zonnepanelen ter sprake komen.

Milieu en portemonnee – Het plaatsen van zonnepanelen is voor veel ondernemers namelijk een interessante investering. De terugverdientijden bedragen in sommige gevallen niet meer dan zes jaar. De precieze berekening hangt af van belastingvoordelen, eventuele subsidies en de concrete situatie. Naast interessant voor de portemonnee is deze wijze van energie opwekken bovendien goed voor het milieu. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen raakt zonne-energie immers niet uitgeput.

Werking – Hoe verkrijgt een zonnepaneel energie? In een fotovoltaïsche cel, ook wel PV-cel genoemd, bevindt zich halfgeleidend materiaal. Elektrische stroom kan hierdoor maar één richting opgaan. Valt er zonlicht, ook wel elektromagnetische straling genoemd, op de cel, dan treedt dit proces in werking. De energie wordt omgezet in een spanning die gelijk is aan het net. Door het plaatsen van omvormers is het mogelijk om wisselstroom te verkrijgen.

Vakbekwaam – Bij een maken van een voorstel leveren we maatwerk. We houden rekening met de aanwezige apparatuur en zorgen voor de juiste koppelingen, bijvoorbeeld met de noodstroomvoorzieningen. Boon Agrosystems werkt nauw samen met toonaangevende merken. Yingli is een wereldwijde leverancier van zonnepanelen. Delta, producent van ‘omvormers’, is ook mondiaal actief. Alle installatiewerkzaamheden van zonnepanelen, van dakwerk tot het geschikt maken van de stroomaansluiting, zijn in de vertrouwde handen van onze vakbekwame monteurs.

Contact – Wilt u meer weten over zonnepanelen? Neem contact op met Wilbert Boon. Dit kan via ons telefoonnummer 0342-417528. Of stuur een bericht naar w.boon@boonagro.nl.