DJI 00 boon agro web
Over Boon Agrosystems

Over Boon Agrosystems

De duurzame maat in agrotechniek

Boon Agrosystems is een familiebedrijf met 45 jaar ervaring in agrotechniek. Onze kennis en ervaring zijn toonaangevend in de agrarische sector. We houden van persoonlijk contact. Zo komen we samen tot de juiste agro-technische oplossingen voor elke agrariër.

 MMK HR 0

Onze visie

Als geen ander weten we bij Boon Agrosystems dat kwalitatief hoogwaardige oplossingen nodig zijn voor een goede gezondheid en groei van het (jong)vee. Maar we weten ook dat elke stal anders is. Goede en eerlijke adviezen op maat zijn ons antwoord. We kiezen nooit voor de snelle weg; onze technieken zijn voor de lange termijn. Dat geldt ook voor de relatie die wij aangaan met elke klant.

Onze missie

Wij ondersteunen boeren in de creatie van een zo goed mogelijk leefklimaat voor elk dier. Dat doen we door het delen van kennis, het geven van advies en door aanleg en onderhoud van kwalitatief hoogwaardige agro-technische installaties. Zodat boeren goed kunnen boeren.

Januari 1977
Januari 1980
Januari 1981
Januari 1986
Januari 1992
Januari 1997
Januari 2009
Januari 2014
Januari 2016
Januari 1977

Hoe het begon

De 22-jarige Henk Boon maakt zijn eerste ventilatiegordijn. Dit doet hij op een naaimachine op de boerderij waar hij woont, 100 meter vanaf de huidige locatie van Boon Agrosystems. Henk is opgegroeid op een gemengd agrarische bedrijf met rundvee, varkens en pluimvee. Door de ombouw van pluimveestallen, van scharrel- naar batterijhuisvesting, ontstaat er behoefte aan betere ventilatiesystemen.

Januari 1980

Ria

De kwaliteit van het werk wekt meer en meer de interesse van ander pluimveehouders. Henk krijgt het drukker en drukker: grotere projecten en ook andere agrariërs. Hij trouwt in 1980 met Ria. Ze gaan wonen aan de Barnseweg. Vanaf dat moment, tot op de dag van vandaag, is Ria actief betrokken bij Boon Agrosystems.

Januari 1981

Eerste werknemer

In 1981 verwelkomen Henk en Ria de eerste werknemer van het bedrijf: Marius van Voorthuizen, de broer van Ria. Hij is tegenwoordig servicemonteur bij het bedrijf. Het bedrijf blijft groeien. Dit is mede het gevolg van het aanbieden van andere activiteiten, altijd gericht op de agrarische sector. Ventilatie, elektra en automatisering vormen vanaf dat moment de drie pijlers van het bedrijf

Januari 1986

Gallinova

Wim van Maanen, Gerrit van Maanen en Ap Ploeg, allen nog steeds actief voor Boon Agrosystems, versterken in de jaren tachtig onder meer het team. Het beeld komt uit 1986. Toen bemensten we een stand op de kleindieren- en bedrijfsbeurs Gallinova.

Januari 1992

Ruimte gezocht

De gebrekkige ruimte is een groeiend probleem aan het begin van de jaren negentig. Aan de Barnseweg en de Espeterweg neemt het bedrijf meer en meer plek in. Dit kan niet zo doorgaan. Aan de horizon gloort een oplossing. De pluimveestal aan de Barnseweg zal namelijk moeten wijken vanwege de nieuwbouw van de wijk Norschoten. De stankcirkel zou de geplande woningen hinderen. Is dat niet een geschikte plek om alle bedrijfsactiviteiten in onder te brengen? Het antwoord is uiteindelijk positief.

Januari 1997

Modern onderkomen

Er vindt een feestelijke opening plaats van het verbouwde, moderne onderkomen aan de Barnseweg. Dit is de plek waar het zijn vleugels verder kan uitspreiden. Naast Henk en Ria telt het personeelsbestand tien personen. Het bedrijf richt zich inmiddels op een breed pallet van activiteiten in de agrarische sector.

Januari 2009

Nieuwe generatie

Een nieuwe generatie dient zich aan in de persoon van zoon Wilbert. Als 9-jarige was hij, halverwege de jaren negentig, al regelmatig in de bedrijfshal te vinden om medewerkers te helpen. Vanaf zijn 11e gaat hij in de ‘Boonbusjes’ mee op klus. Succesvol rondt hij later een hbo-studie elektrotechniek en bedrijfskunde af. Hij is ook de man achter de introductie van zonnepanelen bij Boon Agrosystems in 2008. Het is dan ook geen verrassing als Wilbert in 2009 samen met Henk en Ria de scepter gaat zwaaien over het familiebedrijf.

Januari 2014

Automatisering

Boon Agrosystems groeit ondertussen gestaag door. Steeds grotere projecten, met toenemende aandacht voor automatisering. Klanten komen al lang niet meer alleen uit Nederland. Ook in België, Duitsland en andere landen weet men het bedrijf te vinden. Inmiddels is het personeelsbestand gegroeid naar 25 mensen. Het Barneveldse pand is dikwijls te klein.

Januari 2016

Ruimte

Nadat in 2002 een opslaghal is bijgebouwd gaat Boon Agrosystems in 2015 en 2016 de krapte te lijf met een nieuwe uitbreiding van 1100 m2 aan vloeroppervlakte. Zo ontstaat meer ruimte voor kantoren, de opslag van goederen en de productie van zijwandventilatiesystemen. Het bedrijf is daarmee klaar voor de toekomst. Wat er immers ook verandert in de agrarische sector, aan gedegen kwaliteit en een hoog serviceniveau zal altijd behoefte blijven. De feestelijke opening vindt plaats op 6 april. Daarna volgen twee open dagen. 800 bezoekers weten de weg naar Boon Agrosystems te vinden.

[www
[www
[www
[www
[www
[www
[www
[www
[www
DJI 0 boon agro web

Waarom Boon Agrosystems

Solide

Wij komen met structurele oplossingen van hoogwaardige kwaliteit. We kiezen niet voor de snelle weg, maar voor stevige agrosystemen voor de lange termijn.

Betrouwbaar

Klanten kunnen vertrouwen op onze goede adviezen, producten en diensten voor de agrarische sector. Ze kunnen er ook op vertrouwen dat wij elke afspraak nakomen.

No-nonsense

Wij zijn er voor onze klanten. Zij kunnen rekenen op snelle en duidelijke antwoorden van vakmensen die er écht verstand van hebben.

Flexibel

Wij passen ons aan elke situatie aan. We zijn 24 uur per dag bereikbaar voor agrariërs en staan altijd klaar om een stap extra te zetten.

Vooruitstrevend

Onze producten ontwikkelen we door op basis van vragen uit de markt en veranderende wet- en regelgeving. We lopen voorop in innovatie.
boon henk boon
Henk Boon Directeur

Henk stond in 1977 aan de wieg van Boon Agrosystems. Nog steeds is hij een drijvende kracht en is hij samen met Ria en Wilbert directielid.

boon ria boon 0
Ria Boon Directeur

Ria is net als haar man Henk vanaf het begin betrokken bij het familiebedrijf. Ze is met haar empathisch vermogen een onmisbare schakel op de werkvloer.

boon wilbert boon 0
Wilbert Boon Directeur

Al op jonge leeftijd liep Wilbert mee in het bedrijf. Sinds 2009 is hij een van de drie directieleden van Boon Agrosystems en is hij een belangrijk gezicht naar buiten.

boon bert koudijs
Bert Koudijs Commercieel medewerker

Bert heeft meer dan 20 jaar ervaring in stalelektra en automatisering. Als commercieel medewerker is hij een van onze gezichten naar buiten.

Bert v
Bert van Dijk Teamleider ventilatiegordijnen

Bert is hét gezicht achter onze gordijnen afdeling. Hij is verantwoordelijk voor de realisering van de werkzaamheden in de ventilatiesystemen.

boon jan van steenbergen
Jan van Steenbergen Commercieel medewerker

Jan weet echt alles over ventilatie en zijwanden. Voor vragen over onze mogelijkheden in ventilatiesystemen, is hij de juiste persoon.

II
Gert van Dijk Planner en werkvoorbereider

Als het gaat om planning en werkvoorbereiding, is Gert de spin in het web.

Ook een maat in agrotechniek?

Persoonlijk contact, dat hebben wij ook graag. Samen komen we tot het juiste klimaat voor uw stal.

Boonagro HR